Impact Whey Isolate
5 gwiazdek
czytaj opinie (1)
Napisz swoją opinię 0 comments

Impact Whey Isolate

99,00 złdostępny

Darmowa wysyłka już od 300zł*
Wysyłamy w 24h

Ilość pkt za produkt: 12
Ilość pkt za koszyk: 0
Punkty za koszyk mogą być zamienione na kupon o wartości: 6,00 zł.


Masa mięśniowa

Siła i wytrzymałość

Regeneracja

Redukcja tkanki tłuszczowej



Impact Whey Isolate - izolat serwatki

To najlepsze rozwiązanie dla osób aktywnych fizycznie, chcących uzupełnić dietę w najwyższej jakości białko, bogate w niezbędne aminokwasy do budowy czystej masy mięśniowej.

Na rynku istnieje ogromna liczba różnorodnych izolatów białek serwatki (WPI - whey protein isolate) - dlaczego Impact Whey Isolate - produkt marki Myprotein - stanowi bezkompromisowe połączenie niespotykanej, najwyższej jakości białka oraz przystępnej ceny? Zachęcamy do dalszej lektury.


Kilka słów o białkach serwatki

Serwatka to frakcja uboczna powstała w procesie wytwarzania sera twarogowego. Serwatka po oddzieleniu od sera - w swojej pierwotnej formie - zawiera tłuszcze, cholesterol i laktozę. Zanim zostanie przerobiona na odżywkę białkową i trafi do shakera - zostaje wcześniej poddawana wielu procesom, w tym filtracji i zasuszeniu. Od tych procesów zależy końcowa jakość białka. Surowa serwatka jest naturalnie bogata w pierwotne mikrofrakcje białkowe: alfalaktoalbuminy, betalaktoglobuliny, glikomakropeptydy, immunoglobiny, albumina surowicy, laktoferyna, laktoperoksydaza. Frakcje te są szczególnie ważne, ponieważ stanowią źródło aminokwasów egzogennych oraz aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), odgrywają istotne role w organizmie i wyznaczają standard jakościowy danego koncentratu serwatki: alfalaktoalbumina jest wartościowym białkiem występującym w dużej ilości w mleku matki. Z kolei albumina surowicy to prekursor glutationu - substancji, która w organizmie pełni rolę antyoksydantu oraz wspomaga detoksyfikację. Obecne w białku immunoglobiny są przeciwciałami przyczyniającymi się do eliminacji wirusów i bakterii, wspierając tym samym układ odpornościowy.


Impact Whey Isolate - fakty

1. Precyzyjna filtracja, bogaty skład

Obecnie większość producentów odżywek białkowych w procesie produkcji stosuje pojedyncze procesy mikrofiltracji lub ultrafiltracji. Pozwala to zredukować zawartość tłuszczy i laktozy do pewnego minimum, a także wyeliminować inne niepożądane składniki surowej serwatki. Impact Whey Isolate to białko powstałe w skutek unikalnego połączenia różnych technik filtracji membranowych, na 100 g produktu jedynie 1 g stanowi tłuszcz, a węglowodany (laktoza) - 0.68 g. Zawartość cholesterolu w białku to zaledwie 2 mg / 100 g izolatu. Impact Whey Isolate to także wartościowe źródło przyswajalnego wapnia - w 1 porcji 100 mg. Wersja naturalna zawiera aż 92 % białka!


2. 100% aktywne biologicznie, niezdenaturowane

To najistotniejsza cecha świadcząca o prawdziwej jakości izolatu białka serwatki. Zdecydowana większość tanich WPI dostępnych na rynku wytwarzana jest najbardziej ekonomicznymi i wydajnymi metodami w wysokich temperaturach. Powoduje to denaturację białka i zniszczenie jego pierwotnych mikrofrakcji. Impact Whey Isolate powstaje w ścisłym i zaawansowanym procesie suszenia w zimnych temperaturach oraz pod niskim ciśnieniem. Tylko takie białko uzyskiwane w odpowiednich warunkach zachowuje pełną aktywność biologiczną oraz najwyższą, nienaruszoną biodostępność. Poniżej znajduje się lista wyszczególnionych frakcji białkowych Impact Whey Isolate - sprawdź czy inni producenci podają zawartość mikrofrakcji swoich białek WPI. Ponadto, poddanie białka wysokim temperaturom powoduje utlenienie zawartego w nim cholesterolu. Utleniony cholesterol jest niebezpieczny dla zdrowia i może powodować problemy z układem krwionośnym.


3. Bogaty profil aminokwasowy

Dzięki wysokim standardom produkcji końcowy produkt w postaci niezdenaturowanego białka serwatki - Impact Whey Isolate cechuje doskonałe zestawienie aminokwasów egzogennych, endogennych oraz najwyższa zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) na rynku - porównaj aminogram zamieszczony niżej z innymi białkami WPI.


4. Nie zawiera peptydów glutaminy

Producenci chcąc wzbogacić skład białek serwatki dodają do nich tani surowiec w postaci peptydów glutaminy uzyskiwanych z częściowo hydrolizowanego glutenu. Peptydy glutaminy łatwo ulegają przemianie w glutaminian, przeważnie nie są dobrze tolerowane przez organizm i mogą wywoływać nieprzyjemne objawy np. problemy z układem trawiennym, reakcje alergiczne, a także obciążać nerki i wątrobę. Impact Whey Isolate to białko WPI o naturalnym składzie serwatki, jest lekkostrawne i nieinwazyjne dla układu trawiennego.


5. Bez chemicznych dodatków obniżających przyswajalność

W skład naturalnej wersji smakowej Impact Whey Isolate wchodzi niezdenaturowany izolat białek serwatki oraz lecytyna sojowa pełniąca rolę emulgatora. Wersje smakowe zawierają dodatkowo aromat smakowy, substancję słodzącą - sukralozę oraz w przypadku niektórych smaków - naturalny barwnik. Impact Whey Isolate nie zawiera w swoim składzie aspartamu, acesulfam K, wzmacniaczy smaku i zagęszczaczy - substancji chemicznych zakłócających wchłanianie białka w przewodzie pokarmowym.


6. Rewelacyjna rozpuszczalność i smak

Impact Whey Isolate to białko typu instant, wystarczy zaledwie kilka ruchów shakerem by uzyskać idealnie kremową i jednolitą konsystencję odżywki białkowej dostępnej w wielu przyjemnych dla podniebienia smakach, w tym o smaku naturalnym.


7. Pełna kontrola nad procesem produkcyjnym

Myprotein, realizując politykę monitorowania jakości i śledzenia procesów produkcyjnych, współpracuje bezpośrednio z wiodącymi na świecie producentami serwatki, w celu pozyskania pełnej wiedzy i gwarancji jakości swoich białek serwatkowych.



Wypróbuj Impact Whey Isolate...
...i nie kupisz już nigdy innego izolatu białka serwatkowego!

Impact Whey Isolate


Impact Whey Isolate w skrócie:

- bezkompromisowo najwyższa jakość białka na rynku
- nie pieni się
- idealna rozpuszczalność

- wyśmienity smak
- wysoka zawartość białka
- minimalna zawartość laktozy

SKŁAD:

smak naturalny
niezdenaturowany izolat białka serwatki CFM (uzyskiwany z mleka), lecytyna sojowa (emulgator).

wersje smakowe
niezdenaturowany izolat białka serwatki CFM (uzyskiwany z mleka), dodatek smakowy, ekstrakt słodowy (smak toffee/banoffee), lecytyna sojowa (emulgator), sukraloza - sub. słodząca, barwnik (kurkumina - smak bananowy/czerwień buraczana - smak truskawka w śmietanie).

 

  Informacja żywieniowa
1 porcja2 porcje3 porcje100 g
Impact Whey Isolate
25 g50 g75 g100 g

zalecane dzienne spożycie nie ustalone

  Wartości odżywcze w 25 g (100 g)
energia92.5 kcal / 393.3 kJ (370 kcal/ 1573.2 kJ)
białko23 g (92 g)
tłuszcze0.25 g (1 g)
węglowodany0.17 g (0.68 g)
wapń100 mg - 12.4%* (400 mg - 49.6%*)
cholesterol0.5 mg (2 mg)

* procent realizacji zalecanego dziennego spożycia

  Profil aminokwasowy w 100 g białka
Niezbędne aminokwasy:
izoleucyna6.4 g
leucyna10.6 g
lizyna9.6 g
metionina2.2 g
fenyloalanina3.0 g
treonina 6.7 g
walina 5.9 g
tryptofan1.4 g
histydyna1.7 g
Pozostałe aminokwasy:
alanina5.0 g
arginina2.1 g
kwas asparaginowy11 g
cysteina2.2 g
kwas glutaminowy18.1 g
glicyna1.4 g
seryna4.6 g
tyrozyna2.6 g
prolina5.5 g

Wartości dla smaku naturalnego. Zawartość białka w innych odmianach smakowych jest niższa o ok. 3%.


  Frakcje białkowe Impact Whey Isolate
beta laktoglobuliny44 %
glikomakropeptyd26 %
alfa laktoalbuminy17 %
immunoglobulina G8 %
albumina surowicy bydlęcej1.5 %
laktoferyna0.5 %


SPOSÓB STOSOWANIA:

Zalecana dzienna porcja do spożycia: 25 g 2-3 razy dziennie (1 miarka 70ml=25g, miarka w zestawie). Wymieszać w 150-250 ml wody lub mleka, spożyć zaraz po przygotowaniu.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią etykiety zawierającej informacje o produkcie.

Adrian T
2016-02-10

najlepszy izolat na rynku

przerobiłem kilkanascie różnych białeczek i ten izolat nie ma sobie równych. smak, rozpuszczalność, lekkostrawność zawartość białka i jakość - miażdży całą reszte!!!! POLECAM

  • 2 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją recenzję

Impact Whey Isolate

Impact Whey Isolate



Impact Whey Isolate -...

Napisz swoją recenzję

×