Impact Whey Protein

Impact Whey Protein

69,00 złdostępny

Darmowa wysyłka już od 300zł*
Wysyłamy w 24h

Ilość pkt za produkt: 9
Ilość pkt za koszyk: 0
Punkty za koszyk mogą być zamienione na kupon o wartości: 4,50 zł.


Masa mięśniowa

Siła i wytrzymałość

Regeneracja

Redukcja tkanki tłuszczowej



Impact Whey Protein to najlepsze rozwiązanie dla osób aktywnych fizycznie, chcących uzupełnić dietę w najwyższej jakości białko bogate w niezbędne aminokwasy do budowy czystej masy mięśniowej.

Na rynku istnieje ogromna liczba różnorodnych koncentratów białek serwatkowych (WPC - whey protein concentrate) - dlaczego Impact Whey Protein - produkt marki Myprotein - stanowi bezkompromisowe połączenie niespotykanej, najwyższej jakości białka oraz przystępnej ceny? Zachęcamy do dalszej lektury.


Kilka słów o białkach serwatki

Serwatka to frakcja uboczna powstała w procesie wytwarzania sera twarogowego. Serwatka po oddzieleniu od sera - w swojej pierwotnej formie - zawiera tłuszcze, cholesterol i laktozę. Zanim zostanie przerobiona na odżywkę białkową i trafi do shakera - zostaje wcześniej poddawana wielu procesom, w tym filtracji i zasuszeniu. Od tych procesów zależy końcowa jakość białka. Surowa serwatka jest naturalnie bogata w pierwotne mikrofrakcje białkowe: alfalaktoalbuminy, betalaktoglobuliny, glikomakropeptydy, immunoglobiny, albumina surowicy, laktoferyna, laktoperoksydaza. Frakcje te są szczególnie ważne, ponieważ stanowią źródło aminokwasów egzogennych oraz aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), odgrywają istotne role w organizmie i wyznaczają standard jakościowy danego koncentratu serwatki: alfalaktoalbumina jest wartościowym białkiem występującym w dużej ilości w mleku matki. Z kolei albumina surowicy to prekursor glutationu - substancji która w organizmie pełni rolę antyoksydantu oraz wspomaga detoksyfikację. Obecne w białku immunoglobiny są przeciwciałami przyczyniającymi się do eliminacji wirusów i bakterii wspierając tym samym układ odpornościowy.


Impact Whey Protein - fakty

1. Precyzyjna filtracja, bogaty skład

Obecnie większość producentów odżywek białkowych w procesie produkcji stosuje pojedyncze procesy mikrofiltracji lub ultrafiltracji. Pozwala to zredukować zawartość tłuszczy i laktozy do pewnego minimum, a także wyeliminować inne niepożądane składniki surowej serwatki. Impact Whey Protein to białko powstałe w skutek unikalnego połączenia różnych technik filtracji membranowych. W 100 g produktu jedynie 6.8 g stanowi tłuszcz, a węglowodany - 6 g. Zawartość cholesterolu w białku nie jest ukryta czy niewiadoma - to zaledwie 2 mg / 100 g koncentratu. Impact Whey Protein to także wartościowe źródło przyswajalnego wapnia - w 1 porcji 125 mg. Wersja smakowa naturalna zawiera aż 82% białka!


2. 100% aktywne biologicznie, niezdenaturowane

To najistotniejsza cecha świadcząca o prawdziwej jakości koncentratu białka serwatki. Zdecydowana większość tanich WPC dostępnych na rynku wytwarzana jest najbardziej ekonomicznymi i wydajnymi metodami w wysokich temperaturach. Powoduje to denaturację białka i zniszczenie jego pierwotnych mikrofrakcji. Impact Whey Protein powstaje w ścisłym i zaawansowanym procesie suszenia w zimnych temperaturach oraz pod niskim ciśnieniem. Tylko takie białko uzyskiwane w odpowiednich warunkach zachowuje pełną aktywność biologiczną oraz najwyższą, nienaruszoną biodostępność. Poniżej znajduje się lista wyszczególnionych frakcji białkowych Impact Whey Protein - sprawdź czy inni producenci podają zawartość mikrofrakcji swoich białek WPC. Ponadto, poddanie białka wysokim temperaturom powoduje utlenienie zawartego w nim cholesterolu. Utleniony cholesterol jest niebezpieczny dla zdrowia i może powodować problemy z układem krwionośnym.


3. Bogaty profil aminokwasowy

Dzięki wysokim standardom produkcji końcowy produkt w postaci niezdenaturowanego białka serwatki - Impact Whey Protein cechuje doskonałe zestawienie aminokwasów egzogennych, endogennych oraz najwyższa zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) na rynku - porównaj aminogram zamieszczony niżej z innymi białkami WPC.


4. Nie zawiera peptydów glutaminy

Producenci, chcąc wzbogacić skład białek serwatki, dodają do nich tani surowiec w postaci peptydów glutaminy, uzyskiwanych z częściowo hydrolizowanego glutenu. Peptydy glutaminy łatwo ulegają przemianie w glutaminian, przeważnie nie są dobrze tolerowane przez organizm i mogą wywoływać nieprzyjemne objawy np. problemy z układem trawiennym, reakcje alergiczne, a także obciążać nerki i wątrobę. Impact Whey Protein to białko WPC o naturalnym składzie serwatki, jest lekkostrawne i nieinwazyjne dla układu trawiennego.


5. Bez chemicznych dodatków obniżających przyswajalność

W skład naturalnej wersji smakowej Impact Whey Protein wchodzi niezdenaturowany koncentrakt białek serwatki oraz lecytyna sojowa pełniąca rolę emulgatora. Wersje smakowe zawierają dodatkowo aromat smakowy, substancję słodzącą - sukralozę oraz w przypadku niektórych smaków - naturalny barwnik. Impact Whey Protein nie zawiera w swoim składzie aspartamu, acesulfam K, wzmacniaczy smaku i zagęszczaczy - substancji chemicznych zakłócających wchłanianie białka w przewodzie pokarmowym.


6. Rewelacyjna rozpuszczalność i smak

Impact Whey Protein to białko typu instant, wystarczy zaledwie kilka ruchów shakerem by uzyskać idealnie kremową i jednolitą konsystencję odżywki białkowej dostępnej w wielu przyjemnych dla podniebienia smakach, w tym o smaku naturalnym.


7. Pełna kontrola nad procesem produkcyjnym

Myprotein, realizując politykę monitorowania jakości i śledzenia procesów produkcyjnych, współpracuje bezpośrednio z wiodącymi na świecie producentami serwatki, w celu pozyskania pełnej wiedzy i gwarancji jakości swoich białek serwatkowych.



Wypróbuj Impact Whey Protein...
...i nie kupisz już nigdy innego białka serwatkowego!






Impact Whey Protein


Impact Whey Protein w skrócie:

- bezkompromisowo najwyższa jakość białka na rynku
- zero piany
- idealna rozpuszczalność

- wyśmienity smak


SKŁAD:

smak naturalny
niezdenaturowany koncentrat białka serwatki (uzyskiwany z mleka), lecytyna sojowa (emulgator).

wersje smakowe
niezdenaturowany koncentrat białka serwatki (uzyskiwany z mleka), dodatek smakowy, ekstrakt słodowy (smak toffee/banoffee), lecytyna sojowa (emulgator), sukraloza - sub. słodząca, barwnik (kurkumina - smak bananowy/czerwień buraczana - smak truskawka w śmietanie).


  Informacja żywieniowa
1 porcja2 porcje3 porcje100 g
Impact Whey Protein
25 g50 g75 g100 g

zalecane dzienne spożycie nie ustalone

  Wartości odżywcza w 25 g (100 g)
energia98.3 kcal / 414 kJ (393.2 kcal / 1656 kJ)
białko20.5 g (82 g)
tłuszcze1.7 g (6.8 g)
węglowodany1.5 g (6 g)
wapń125.0 mg - 15.5%* (500 mg - 62%*)
cholesterol0.5 mg (2 mg)

* procent realizacji zalecanego dziennego spożycia

  Profil aminokwasowy w 25 g (100 g)
Niezbędne aminokwasy:
izoleucyna6.4 g
leucyna10.6 g
lizyna9.6 g
metionina2.2 g
fenyloalanina3.0 g
treonina 6.7 g
walina 5.9 g
tryptofan1.4 g
histydyna1.7 g
Pozostałe aminokwasy:
alanina5.0 g
arginina2.1 g
kwas asparaginowy11 g
cysteina2.2 g
kwas glutaminowy18.1 g
glicyna1.4 g
seryna4.6 g
tyrozyna2.6 g
prolina5.5 g

Wartości dla smaku naturalnego - zawartość białka w innych odmianach smakowych jest niższa o ok. 3%.


  Frakcje białkowe Impact Whey Protein
beta laktoglobuliny40-46 %
glikomakropeptyd15-20 %
alfa laktoalbuminy10-15 %
immunoglobulina G2-5 %
albumina surowicy bydlęcej1-2 %
laktoferyna1 %


SPOSÓB STOSOWANIA:

Zalecana dzienna porcja do spożycia: 25 g 1-3 razy dziennie (1 miarka 70ml=25g, miarka w zestawie). Wymieszać w 150-250 ml wody lub mleka, spożyć zaraz po przygotowaniu.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią etykiety zawierającej informacje o produkcie.

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Impact Whey Protein

Impact Whey Protein



Impact Whey Protein to najlepsze rozwiązanie dla osób aktywnych fizycznie,...

Napisz swoją recenzję

×